İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr


 Gelişim MYO öğrencileri Romanya Robot Yarışması'ndan ödülle döndü

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Bükreş’te 12.Robochallenge 2019 Romanya Robot Yarışması'na “Mini Sumo (RONİN VE G-BUSTER)- Line Follower (KAI_BAT1- KAI_BAT2- KAI_BAT3) – Nano Sumo (RONİN_BİT) – Micro Sumo (RONİN_MİC) olmak üzere dört kategoride katılarak, mini sumo kategorisinde 4’üncü oldu ve jüri özel ödülüne layık görüldü.
Yarışma ilk olarak 2005 yılında düzenlendi. Yarışmayı “Bükreş Politeknik Üniversitesi” organize etmektedir. Microchip, IBM, Fujisoft ve Mitsubishi gibi dünya devi firmalar yarışmaya sponsor olmaktadır.

“Robochallenge Romanya 2019” 01-04 Kasım 2019 tarihlerinde Bükreş’te Politehnica Üniversitesi’nde yapıldı. Bu yıl yarışmaya 158 takım, 615 katılımcı ve 533 robotla katıldı.  Her geçen yıl katılımcı sayısı artmaktadır. Bu senede geçen yıllara göre katılımda rekor kırıldı. Robochallenge her yıl yarışmaya farklı kategorilerde ekleyerek giderek büyümektedir.  Katılımcılar 14 yarışmanın farklı kategorisinde kazanmak için mücadele ettiler. Mega Sumo, Mini Sumo,  Mikro Sumo, Nano Sumo, İnsansı Sumo, Çizgi İzleyici, Çizgi İzleyici Geliştirilmiş, Labirent, Futbol, ​​İnsansı Robot, Serbest Stil Vitrin, Hava Yarışı ve ayrıca çocuklar için de Mini Sumo ve Çizgi İzleyen kategorileri yer aldı. Her kategoride yeni nesil teknolojiye sahip, ülkesinde ve uluslararası arenada birçok yarışmada derece almış robotlar da yarıştı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu takımı 'Bükreş'teki uluslararası yarışmaya, 2 öğrenci Abdullah Yıldırım, Onur Yılmaz ve Öğr. Gör. Ekrem Süzen ile oluşan bir ekiple katıldı. 2019 Romanya’da Türkiye’yi ve üniversiteyi, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Japonya, Bulgaristan, Kolombiya, Ekvador, Letonya, Meksika, Peru, Polonya, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, İspanya ve Tayland'dan gelen ekiplerle yarışarak başarılı şekilde temsil etti. Yarışmada oldukça iyi performanslar sergileyen Gelişim Meslek Yüksekokulu robot tasarımları, katılımcılar ve jüri üyelerinden büyük beğeni toplayarak jüri özel ödülüne layık görüldü. 

2 Mayıs 2020 Polonya’da düzenlenecek olan “4. JURABOT Krasiejów 2020” robot yarışmasına ve 14-15 Aralık 2019 Tokyo/Japonya düzenlenecek robot yarışmasına davet edilerek yarışmaya katılma hakkı kazanıldı.


Haberler

Tüm Haberler