Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı 2. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

Uçuş Harekat Yöneticiliği Bölümü 2.sınıf mezun durumdaki öğrencilerin SHGM Dispatch lisans sınavına girebilmeleri için, Üniversitemiz tarafından 24.08.2020 / 09:00 - 28.08.2020 / 23:59 tarih aralığında ALMS sistemi üzerinden yapılacak olan Modül sınavına girmeleri gerekmektedir.
Modül Sınavı iki yıl içerisinde almış olduğunuz 14 modül dersinizi kapsayacak olup toplam 100 soru (60 Türkçe / 40 İngilizce) ve sınav süreniz 180 dakika olacaktır.
Sınavda başarılı olabilmeniz için min 75 puan almanız gerekmektedir.

SHGM Uçuş Harekat Uzmanı (Dispatcher) lisans sınavları yıl içerisinde 4 defa yapılmaktadır ancak içerisinde bulunduğumuz pandem den dolayı Haziran 2020 ve Eylül 2020 de yapılması gereken lisans sınavları ertelenmiştir. SHGM Lisans sınavına tüm şartları yerine getirerek girebilecek öğrencilerimiz en yakın 23-30 Kasım 2020 tarih aralığında başvurularak 03-04 Aralık 2020 tarihlerinde sınav merkezi İstanbul'da olacak olan sınava girebileceklerdir.
SHGM nin resmi web sayfasında sınavlar kısmında https://web.shgm.gov.tr/tr/sinavlar/2154-sinavlar adresinden de sınav tarihlerini takip edebilirsiniz.

SHGM Uçuş Harekat Uzmanı (Dispatcher) lisans sınavına girecek olan öğrencilerimizin almış oldukları 4 saatlik Simülasyon eğitim sertifikasının aslını Üniversitemizin Uyumluluk İzleme Yöneticisi ve Eğitim Müdürüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize.