İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik








 Microsoft'un Yeni Çeviri Hizmeti Group Transcribe


Microsoft’un kuluçka merkezi Microsoft Garage’ın yeni projesi, toplantı kayıtlarına farklı bir yaklaşım getiriyor. Group Transcribe uygulaması, herkesin aynı anda çalıştığı işbirliğine dayalı bir süreç olarak toplantı kayıtlarını saklıyor.


 Toplantıdaki konuşmalar ekranınıza gerçek zamanlı olarak yazılıyor ve kaydediliyor, böylece daha sonra toplantı metinlerde arama yapılabiliyor. Bununla birlikte Google Transcribe birden fazla dili gerçek zamanlı olarak çevirebiliyor. Toplantı katılımcıları kendi dillerinde konuşmak isterlerse, uygulama diğer katılımcıların cihazlarında kendi dillerinde çeviri sağlayabiliyor.

Group Transcribe, 80’den fazla dilde gerçek zamanlı çeviri hizmeti sunuyor. Bunların arasında Arapça, Bulgarca, Katalanca, Kantonca, Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Estonca, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Hintçe, İrlandaca, İtalyanca, Japonca, Korece, Litvanyaca, Letonca, Maltaca, Norveççe, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, İspanyolca, Slovakça, Slovence, İsveççe, Tayca ve Türkçe de bulunmakta.

Uygulama şu an için yalnızca IOS cihazlar ile kullanılmakta. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.