İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik








 Çeviri ve Meslekleşme semineri


Çeviri Derneği Başkanı Osman Kaya, İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik, Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik programları ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencilerinin katıldığı seminerde sektörün tarihçesi ve güncel durumu ile ilgili konuşma yaptı. Öğrencilerin sorularını cevapladı.


Günümüz çeviri büroları, örgütleri ve sektörün geleceği ile ilgili bilgilerin de yer aldığı seminer öğrencilerin bölümleri, çevirmenlik mesleği ve alanda uzmanlaşmak gibi çeşitli konulardaki soruları ile sona erdi.

Osman Kaya kimdir?

Dil hizmetleri ve yayıncılık konusunda uluslararası faaliyet gösteren Üniversal A.Ş.’nin ve Uniter Tercümanlık ve Turizm Ltd. Şti.’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Fransızca çevirmenliği 1975 yılından beri sürdürmektedir. Mesleğiyle ilgili konularda ve sosyal içerikli çeviriler yapmaktadır. Gazete ve dergilerde çeviri, dil hizmetleri konularında çeşitli yazıları yayımlanmıştır. Psikolojik Danışman, Çift ve Aile Terapisti’dir. Çeviri Derneği ve Çeviri İşletmeleri Derneği Kurucusu’dur.