İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Öğrenciler Soner Arıca'nın klip setine konuk oldu


Soner Arıca, son çalışması olan "Bambaşka" parçasının klip çalışmasına başladı. Klip çekimine, teorik bilgi donanımlarını geliştirmek için İstanbul Gelişim Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğrencilerinden Sevda Erdik, Gökhan Güney, Emre Keleşoğlu katıldı.


Birçok konuda gözlem yapma fırsatı bulan öğrenciler; klibin kaç aşamadan oluştuğunu, ne gibi tekniklerden faydalanıldığını inceleyerek işi mutfağında izleme ve öğrenme fırsatı buldu. Yapılan etkinlik kapsamında öğrenciler video klibin nasıl çekildiği ve bu konuda uzman kişilerin hangi görevde rol aldıklarını öğrenerek bilgi ve deneyim kazanma şansı buldu.
 
"Bambaşka" parçasının hareketli ve güçlü düzenlemesini Miraç Kutlu gerçekleştirirken şarkının mix ve mastering'i Özgür Yurtoğlu tarafından yapıldı. 40 kişilik bir ekiple Dolapdere Auto Plato'da çekilen klibin yönetmenliğini Gökhan Özdemir, görüntü yönetmenliğini Ferit Çetinkaya, hareket yönetmenliğini Akay Üstünel yaptı.

Parçanın video klibi 70'ler ve 80'ler konseptiyle hazırlandı. Dönemin  kıyafetleri ile  kamera önüne geçen Arıca, dans sahnesinde "Saturday Night Fever" ( Cumartesi Gecesi Ateşi - 1977) filmindeki John Travolta'ya da klibinde ki o sahne ile gönderme yapıyor. Soner Arıca'nın yeni single'ı ARICA MÜZİK etiketiyle,01.01.2020 Çarşamba günü tüm yasal dijital müzik platformları aracılığıyla müzikseverlerle buluştu.