İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 İGÜ Fotoğraf ve Video Kulübümüz İlk Online Etkinliğini Gerçekleştirmiştir.


Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki öğrencilerimiz ve danışman hocalarımızın desteği ile kurulan "İGÜ Fotoğraf ve Video Kulübü" ilk online etkinliğini hayata geçirmiştir. Google Meet üzerinden yapılan ve Editör, İçerik Üreticisi ve Podcaster İlkan AKGÜL'ün konuk edildiği söyleşimize; bölüm hocalarımız, bölüm öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz, bölüm dışından katılım gösteren öğrencilerimiz ve üniversitemiz dışından gelen misafirlerimiz ile geniş bir katılım gerçekleştirilmiştir.


30 Aralık 2020 saat 16:00 ile 17:30 arası gerçekleştirilen online söyleşide, öncelikle Kulüp Danışman Hocası Öğr. Gör. Ferit Arda Arıca açılış konuşmasını yapmıştır. Daha sonra Kulüp Başkanı Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencimiz Nazlı Özdemir, konuğumuzu tanıtan bir konuşma sonrasında sözü Editör, İçerik Üreticisi ve Podcaster İlkan Akgül'e bırakmıştır. Akgül, Podcast yayıncılığının tanımı, Radyo ve Podcast yayıncılıkları arasındaki farkları ve iyi birer içerik üreticisi olup dijital yayın yapabilme ipuçları hakkında bilgi ve deneyimlerini hem görsel hem de işitsel materyaller ile öğrencilerimizle paylaşma imkanı bulmuştur. Söyleşinin son yarım saatinde soru-cevap bölümüne geçilmiş ve öğrencilerimiz fikirlerini paylaşma ve akıllarına takılan sorulara cevap bulma imkanı yakalamıştır.
Etkinliğimize konuk olmayı kabul edip bilgi ve deneyimlerini aktaran İlkan Akgül'e teşekkürlerimizi iletiriz. Ayrıca gerekli görüşmeleri sağlayarak etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan başta 
Öğr. Gör. Simge Yılmaz’a, diğer tüm bölüm hocalarımıza, Kulüp Başkanımız Nazlı Özdemir'e ve katılım gösteren tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.