İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümü öğrencilerine Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Alisa Usubova desteği ile G blok konferans salonunda Erasmus+ programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Nigar Abdukarımova'nın sunumu ile başlayan toplantıya Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölüm öğrencilerinden yoğun katılım oldu. Toplantıda Erasmus+ programına katılmak isteyen öğrencilerin neler yapması gerektiği anlatıldı.


Erasmus+ programına katılmak isteyen Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölüm öğrencileri bilgilendirme toplantısı sonunda sorularını sorma fırsatı buldular. Toplantıda öğrencilere geçmeleri gereken sınavlar ve not ortalamalarının belli bir derecede olmaları gerektiği belirtildi. Erasmus+ programı sayesinde farklı bir ülkede belirli dönemde eğitim veya staj imkanı sağlayan öğrenciler teorik bilgi donanımlarını geliştirir. Gelecekte bu mesleği yapacak öğrenciler, Erasmus+ programı ile deneyim kazanmaktadırlar.

Erasmus+ programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Eğitim gören öğrenci ve akademisyenler, eğitim amacı ile başka ülkelere giderler ve o ülkelerde eğitimlerine devam ederler. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Erasmus+ programı, üniversiteler arasında ülkeler arası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır.