İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Fotoğraf ve Video Kulübü, Öğrencimiz Murat Akbaş ile Sektördeki Deneyimleri Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdi


Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki öğrencilerimiz ve danışman hocalarımızın desteği ile kurulan kulübümüz etkinliklerine devam etmektedir. Google Meet üzerinden yapılan ve Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencisi Murat Akbaş’ın konuk ve Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan’ın etkinlik moderatörü olduğu söyleşimize; bölüm hocalarımızın ve bölüm öğrencilerimizin katılımı ile etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.


14 Mart 2021 saat 15.00 ile 16.00 arası gerçekleştirilen online söyleşinin açış konuşmasını Kulüp Danışman Hocası Öğr. Gör. Ferit Arda Arıca yapmıştır. Kulüp Başkanı Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Nazlı Özdemir ise söyleşi konuğu olan Murat Akbaş hakkında katılımcılara tanıtım konuşması yapmıştır. Konuğumuz hakkında kısa bir tanıtım videosu gösterdikten sonra sözü konuğumuza ve etkinlik moderatörümüz Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan’a bırakmıştır.

Yönetmen Murat Akbaş, nasıl kendisine ait bir medya şirketi kurduğunu, sektörde ivme yakalarken ne gibi dinamiklere dikkat ettiğini, bu süreçte kendisini nasıl geliştirdiğini, yönetmenlik sürecinin yanı sıra bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşmıştır. Söyleşinin sonuna gelindiğinde Akbaş, öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek yönetmenlik ve sektör hakkında tavsiyeler vermiştir. Konuğumuz öğrencilere “Sektöre erken atılmamın faydasını gördüm; fakat şu an bu programda eğitim alarak kendi eksikliklerimi de tespit etme fırsatı yakaladım. Hocalarımın katkılarıyla kendimi daha da geliştiriyorum.” dedi.

 Etkinliğimize konuk olmayı kabul edip bilgi ve deneyimlerini aktaran Murat Akbaş’a teşekkürlerimizi iletiriz. Etkinlik moderatörümüz Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan başta olmak üzere katılım sağlayan tüm bölüm hocalarımıza, Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Ferit Arda Arıca’ya, Kulüp Başkanı Nazlı Özdemir’e ve katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.