İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Moda Tasarımı








 Doğal boyama workshop ve sergi


İGÜ Moda Tasarımı öğrencilerine yönelik ipek kumaş üzerine doğal malzemelerle boyama etkinliği gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin sürdürülebilir bir yaklaşımı benimsemesi ve çevreye daha duyarlı tasarımlara imza atabilmesi amacıyla yürütülen "Doğal Boyama" etkinliğinde, alanında uzman Gülfer Keskin'in eşliğinde workshop yapıldı. 

Bölüm öğrencilerinin sabah ve öğle olmak üzere iki ayrı oturuma katıldığı workshopta, ham ipek, paslı su ile dinlendirildi. Yaprak, soğan kabukları, çiçek ve gül yaprakları ipek kumaşa yerleştirildi ve hasır ip ile sarıldı. Sarılan ham ipek fırında kurutularak doğal malzeme renginin kumaşa geçmesi sağlandı.

Kurutma ve ütüleme işlemi sonunda boyanan ipek kumaşlar bölüm hocaları ve öğrencilerinin katılımıyla sergilendi. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Tüzün İnan serginin açılışını yaptığı sergi gün sonuna kadar ziyaretçileri ağırladı. 

Moda Tasarımı bölümü öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler doğal malzemelerin renklerini keşfederken, bunların kumaşa aktarılmasını yakından takip etti. Bireyin tasarım gücünün gelişmesi aynı zamanda sürdürülebilir bir bakış açısıyla tasarım odaklı düşünme becerisini edinmesi açısından etkinliğin faydalı olduğu düşünülmektedir. Öğrencilerden gelen yoğun talebe bakıldığında ise, etkinliğin ileriki tarihlerde yinelenebileceği de düşünülmektedir.