Moda Tasarımı

“İlham Kaynağı Olarak Merinos Yünü” semineri

The WoolMark Company yünün dönüşüm hikâyesini anlatmak adına İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencileri ile buluştu.

Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlileri Meltem Özsan, Ş.Pınar Tunçok ve Feride Hasret organizasyonunda yapılan etkinliğe moda tasarımı programı öğrencileri katılım gösterdi. Bu etkinlik ile öğrenciler merinos yününün kaynağı, oluşumu, sağladığı yararları ve kullanım çeşitlilikleri ile tekstil ve moda tasarımı alanındaki yerini anlayarak günümüz modasında yün kullanımına dair yeni bilgiler edindi.

Sektörün önde gelen uzmanları tarafından sunulan seminer, öğrenciler yün liflerine dokunarak birbiri arasındaki farkları ayırt edinirken, yün maddesinden oluşan kıyafetleri de tanıma imkanı buldu. Seminer sonunda öğrenciler yün karışımlı giysilerin nasıl geri dönüştürülebilecekleri, yünün gelecekte modaya nasıl yön verebileceği ve nerelerde kullanılabileceği hakkında sorular yönelterek sektörü yakından tanıma imkânı elde etmiştir.