Mekatronik

Tarihçe

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 14.7.2008 tarihli ve 2008/13951 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Abdülkadir Gayretli tarafından İstanbul'da kurulan üniversitedir. Üniversite; 3 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokul ile 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla lisans eğitimine başladı.

Elektronik ve Otomasyon Bölümü'ne bağlı Mektaronik Programı, ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında almıştır. Program müfredatı ECTS (AKTS) sistemi ile uyumlu olacak şekilde oluşturulmuştur.

Mekatronik Programı, altyapısı oldukça sağlam ve ileri seviyede olan ve ABET tarafından akredite edilmiş, yani kalitesi onaylanmış İGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü'nden aldığı altyapı sayesinde güçlü bir altyapıya sahiptir. Mekatronik Mühendisliği Bölümü, Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle 2017 yılında Uluslararası MEB Robot Yarışması İnsansız Hava Aracı Kategorisi'nde 1. olmuştur. Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nün 2015 yılından itibaren farklı yarışmalarda oldukça fazla sayıda dereceleri vardır. Bu bağlamda ön lisans Mekatonik Programı'nda okuyan değerli öğrencilerimiz, mezun olup Dikey Geçiş Sınavı'nı kazandıklarında İGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans tamamlama imkanlarına sahiptir.