İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Makine








 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Dönemi 4 Şubat Pazartesi Günü Başlıyor


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (MYO) Makine Programı Program Başkanı Sn. Öğr. Gör. Enes KALYONCU'nun Dönem Açılış Mesajı:



İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu ( MYO ) Makine Programı için 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Dönemi 4 Şubat Pazartesi Günü Başlıyor.

2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Dönemi ile beraber yeni akademik dönemin belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için özveri ve azimle çalışacağınız, akademik ve mesleki anlamda başarıyı yakalayarak güzel sonuçlar getirmesini temenni ederiz. Aynı zamanda İGÜ ailesi olarak bu sonuçların sizleri daha da ivmelendirerek eğitim öğretim hayatınızda gelecek nesillere güzel bir örnek olacağınızın inancını taşıyoruz. Size verilen sorumlulukları eksizsiz bir şekilde yerine getireceğinizi ve size rehber olan çok değerli hocalarınıza sevgi ve saygı da kusur etmeyeceğiniz konusunda güveniyoruz. İstikbale giden bu yolda hayalleriniz ve hedeflerinizin gerçekleşmesi, aydınlığa erişmemize en büyük adımdır.

Makine Programı’na yeni başlayan birinci sınıflar, ikinci sınıflar ve yatay geçişle aramıza katılan tüm öğrenciler için bahar döneminde teorik olarak görecekleri derslere ek olarak uygulamalı eğitimler de vererek öğrencilerin sosyal ve mesleki alanlarda kendilerini geliştirmeleri planlanmaktadır. Uygulamalı eğitimler sayesinde öğrenciler kendi uzmanlık alanlarında kabiliyetlerinin artmasında önemli rol oynayacaktır. Derslerde öğrendikleri teorik bilgiyi gösterebilecekleri alan olan stajlarını aksatmamalarını gelecekte iş hayatınızdaki tecrübe açısından oldukça önemlidir. Staj yapılan kurum ve şirketlerde öğrenciler mezun olacakları alanlardaki istihdam konularını ve iş imkanlarını tanıma, bu alanların çalışma şeklini anlama, uygulamaların neler olduğunu görme, mesleki yetkinliklerini geliştirme ve mesleklerinde karşılaşabilecekleri zorlukları önceden görerek iş hayatına kendilerini hazırlamalarına yardımcı olacaktır. Dönem içerisinde, siz öğrencilerimize sektöre daha iyi hazırlayabilmek için saha tecrübelerini paylaşmak üzere sizleri sektörün içerisinden yetkin kişilerle buluşturacağız.

Dönem sonunda Dikey Geçiş Sınavı ile eğitim öğretim hayatına devam etmek isteyen, Makine eğitimini mühendislik eğitimi ile devam ettirmek öğrencilerimiz için sorun yaşadıkları alanlarda altyapılarını daha da güçlendirebilmek için alanında çok değerli hocalarımız tarafında ücretsiz olarak matematik alanında Dikey Geçiş Sınavı Kursu verilmektedir.

2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde Makine Programı’nda başta bölüm hocalarımızın olmak üzere bölümümüzde ders veren ve tüm akademisyenlerin yeni dönemlerini kutlar ve başarılar dileriz.

 

Öğr. Gör. Enes KALYONCU
Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı