İnşaat Teknolojisi

Üniversite için doğru tercih tavsiyeleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları dün açıklanırken üniversiteler de tanıtım günlerini hem yüz yüze hem de online olarak yapmaya başladı. Dijital ortamda gerçekleşen tanıtım günleri kapsamında “Tercih Sürecinde Doğru Karar” başlıklı üniversitenin online yayınında konuşan Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen ve Pelin Karahancı, aday öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“TYT ARTIK BİLGİ SINAVI OLMAKTAN ÇOK DAHA ÖTE BİR SINAV”

27 – 28 Temmuzda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS) değerlendiren Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı, “Bu sürecin en önemli kritiği pandemi nedeniyle sürekli değişikliğe uğrayan YKS öğrencilerin büyük sorunlar yaşamasına sebep oldu. Sınav süreci için ise söylenecek en önemli şeylerden biri de; bütün alanlarda anlam derinliği olan soruların çok olmasıydı. Bu da şöyle bir sonuç çıkarıyor TYT artık bilgi sınavı olmaktan çok daha öte bir sınav. Çünkü öğrencilerin belirli bir süre içerisinde uzun paragraflar ve anlam derinliği olan sorularla nasıl mücadele ettiğinin önemi arttı. Öğrenciler artık hangi sorunun Türkçe hangi sorunun Matematik olduğunun ayrımına varamıyor çünkü sözel mantık kabiliyetinin ölçülme oranı arttı. Yani artık okumak, okuduğunu anlamak ve gerçek yaşam ile bağlantı kurabilmek, doğru analiz edebilmek sınav için önemli bu nedenle 2021 YKS’ye hazırlanacak öğrenciler tatillerini bol bol okuyarak geçirebilirler” diye konuştu.

Haberin devamı için tıklayın