İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

İnşaat Teknolojisi








 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi İGMYO İnşaat Teknolojisi Programı olarak tüm öğretmenlerin, eğitimcilerin ve akademisyenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar ve en kısa zamanda geleceğimizin teminatı öğrencilerimize kavuşmayı dileriz.


1981 yılından bu yana kutlanan öğretmenler günü 11 Kasım 1928'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. 

Ulu önderimizin 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında O'nun bu unvanı aldığı yıldönümlerinde ülke çapında bu tarihin tüm öğretmenlere armağan edilmesine karar verilmiştir…

Bu kapsamda her yıl 24 Kasım günü ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır." cümlesini biz eğitimciler, öğretmenler, akademisyenler yol haritamız olarak belirlemiş ve tüm eğitim-öğretim hayatımız boyunca bu yolda yürümeye de devam edeceğiz.