Hava Lojistiği

Havayolu Taşımacılığı

Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri Atilla Aydın, Emine Öztürk ve Görkem Akgül tarafından yapılan çalışmada havayolu taşımacılığının diğer taşıma modlarına göre üstünlükleri ortaya konuldu.

Taşımacılık sektörünün tarım, sanayi ve hizmet sektörleriyle etkileşiminin araştırıldığı çalışmada diğer taşıma şekillerine göre havayolu taşımacılığının ekonominin bütünüyle daha fazla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Havacılık sektörüne yapılacak yatırımların imalat sanayiinde de büyümeye yol açacağı vurgulanan çalışmayla ilgili olarak Öğretim Görevlisi Emine Öztürk ve Görkem Akgül, havayolu taşımacılığı sektörüne ait istihdam çoğaltanlarını da yüksek bulduklarını, dolayısıyla sektörün işsizlikle mücadelede bir araç olarak da kullanılabileceğini belirttiler. Çalışmanın ayrıntılarına ulaşmak için  adresini ziyaret edebilirsiniz.