İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 Tahıl Ürünleri Temalı Workshop Uygulaması


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri mezun olduklarında Gıda Kalite departmanında, laboratuvarlarda ya da üretim hattında çalışabilmektedir.


Gıda Teknolojileri Kulüp danışmanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam yönetiminde İGMYO-Mutfakta, öğrencilerin "Tahıl Teknolojisi" dersinde tahılın anatomisini öğrendikten sonra tahıl ürünleri uygulaması ve mutfak deneyimlemesi için düzenlenen uygulamada buluştular.

Tahıl ürünleri temalı workshop uygulaması eğitimi için üniversitenin şeflerinden Öğr. Gör. Chef Yeliz Demir'in danışmanlığında ve reçeteleri ile yapılan uygulamalar duyusal analizde tam not aldı.

Uygulamalarda ekşi mayalı ekmek, ay çöreği, ramazan pidesi, hamburger ekmeği, simit ve çikolatalı yılbaşı ekmeğinin denemeleri yapıldı. 

Uygulamaya bölüm hocalarından Öğr. Gör. Aslı Muslu Can'da katılarak bizlere destek oldu. Mutfakta denemesi yapılan uygulamalar tadıma gelen akademsiyen ve öğrencilerden tam not alarak verimli bir eğitim yapıldı.

Workshop uygulaması için kıymetli vaktini bizlere ayıran Chef Yeliz Demir'in plaketini kulüp danışmanı Öğr. Gör. Kübra Sağlam takdim etti. Kendisine kulübüze olan desteği için teşekkür ediyoruz.