İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Gıda Teknolojisi








 En tatlı sergi “4. Geleneksel Reçel Ar-Ge Sergisi”


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Teknolojisi Kulübü, Kulüp danışmanı İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kübra Sağlam’ın danışmanlığında, Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri ile MYO bahçesinde 4. Geleneksel Reçel Sergisi etkinliği gerçekleştirildi.


Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgiyle katıldığı sergi açılışını İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tüzün Tolga İnan gerçekleştirdi. Sergide sunumu yapılan AR-GE ürünleri; bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Aslı Muslu Can ve  okulumuzun cheflerinden Öğr. Gör. Yeliz Demir' den de tam not aldı.

Reçel temalı AR-GE ürünlerini sunan Gıda Teknolojisi öğrencileri gıda işleme tekniklerinden etkin bir muhafaza yöntemi olan reçelleri hakkında; besin değerleri, fotoğraflarla yapım aşamaları ve sunum tavsiyeleri ile ilgili bilgi veren poster sunumlarını da gerçekleştirdiler.

Öğrenciler derslerde öğrendikleri bilgiler ile de kavanozlarının etrafına etiket tasarlayarak, bir marka, logo, besin değeri tablosu, barkod sistemi, ambalaj sembolleri ve içindekiler kısımları ile ilgili bilgileri ambalajlarında yerleştirdiler.
 

Yoğun ilgi gören sergide, şekersiz çilek reçeli, haşhaşlı balkabağı reçeli, cevizli turma yemişi reçeli, siyah havuç reçeli, ananas reçeli, şekersiz vişne reçeli, kivi reçeli gibi çeşitli gıdalardan başarılı reçel denemeleri yapılarak araştırma geliştirme çalışmalarının önemi vurgulandı.