İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 “Sermaye Piyasalarında Kariyer Yolculuğu” etkinliğine katıldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Bankacılık ve Sigortacılık Program öğrencileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serdar Orhan eşliğinde Borsa İstanbul’da (BİST) gerçekleştirilen “Sermaye Piyasalarında Kariyer Yolculuğu” konulu eğitim etkinliğine katıldı.


Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 350 öğrencinin katıldığı etkinlikte ilk açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen yaptı. Gönen konuşmasında öğrencilere tasarrufta bulunmalarını ve bu tasarruflarını sermaye piyasasında değerlendirerek hem sektörü tanıyabileceklerini hem de kazanç sağlayabilecekleri önerisinde bulundu.

Etkinliğin diğer bir konuşmacısı Kişisel Gelecek Tasarımcısı Kamil Kasacı, değişen dünya ve değişen kariyerden bahsetti. Değişen çalışma hayatında geleneksel iş-meslek tanımlarının ve CV ile iş arama tekniklerinin farklılaştığını ayrıca kişiye özel mesleklerin ve kişiye özel kariyerin, özellikle de sınırsız veya çoklu kariyerin geleneksel yöntemlerin yerine geçtiğini belirtti.
İnsan Kaynakları Özlük Direktörlüğü Uzmanı Gözde Akuç tarafından “2020 Öğrenci Eğitim Programı ve Staj Olanakları” hakkında bilgi verilip öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Etkinlik Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla’nın kapanış konuşmasıyla etkinlik tamamlandı.