Aşçılık

Tarihçe

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 14.7.2008 tarihli ve 2008/13951 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Abdülkadir Gayretli tarafından İstanbul'da kurulan üniversitedir. Üniversite; 3 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokul ile 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla lisans eğitimine başladı.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu 2008 yılında 9 program ile eğitime başlamış ve Gelişim Üniversitesi’nin ana nüvesini oluşturan bir okul olmuştur. 10 yıllık süreç içerisinde büyümüş, gelişmiş, 21 bölüm, 37 program ve 4.708 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır.  37 programın 21’inde ikinci öğretim yapılmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde kadrolu olarak bulunan öğretim elemanlarının yanında sektörün önde gelen isimleri yarı zamanlı olarak istihdam edilerek öğrencilerin iş hayatına yönelik uygulama tecrübelerini öğrenmeleri konusunda imkan sağlanmaktadır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle yeni yerleşkesine taşınan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencilerin teorik olarak almış oldukları eğitimleri pratik olarakta uygulayabilmeleri adına yeni yerleşkesinde Uçak Bakım Atölyeleri, Mock-up, Mutfak, Elektrik, İnşaat, Otomotiv, Serigrafi, Seramik ve Moda başta olmak üzere toplam 22 atölye ve 1 tanesi MAC olmak üzere 7 tane Bilgisayar Laboratuvarı ile uygulama alanı imkanı sunmaktadır.

Okulumuz Uçak Teknolojisi Programı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) nezdinde Tanınan Okul Onay Sertifikası ile birlikte yine SHGM nezdinde Uçuş Harekat Uzmanı Eğitimi (Dispeçer) Yetki Belgesine sahip olmaktadır. SHGM yetkisine sahip iki programımız dışında yine SHGM nezdinde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri/Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri İngilizce Programları için Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Belgesi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği/Sivil Hava ulaştırma İşletmeciliği İngilizce Programları için Onaylı Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu Belgesi için lisanslama süreçleri devam etmektedir.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencileri üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bulunan eğitim ve sosyal aktivite olanaklarından kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü'ne bağlı Aşçılık Programı ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim-öğretim yılında almıştır. Bölüm programının müfredatı AKTS sistemi ile uyumlu olacak şekilde oluşturulmuştur. Aşçılık Programı ilk mezunlarını 2013-2014 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Dersler teorik ve uygulamalı olarak uygun dersliklerde veya Mutfak laboratuvarlarında yapılmaktadır.