İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Aşçılık







 Program Başkanı'nın Mesajı




Sevgili Öğrenciler;

Yemek yemek en temel fizyolojik ihtiyaçtır. Bu bağlamda insanlık her zaman aşçılara ihtiyaç duyacaktır. Aşçılık programı doğrudan amaca yönelik ve uygulamalı bir bölüm olması nedeniyle öğrencilere istihdam konusunda çok fazla avantaj sağlamakta ve bu nedenle talep yüksek olmaktadır. Aşçılık Programında; toplu yemek üretimi yapılan yerlerde yiyecek-içecek hazırlama ve mutfak yönetimi alanında çalışacak gerekli teorik bilgi ve sektörel deneyime sahip, gastronomi alanında sektörün son gelişmelerini yakından izleyen, kalifiye insan gücü yetiştirilmektedir.

Dışarıda yeme-içme alışkanlarının artması ve gastronomi turizminin önem kazanması eğitimli aşçılara olan talebi arttırmaktadır. Diğer taraftan iş bulma kaygısının olmaması, ücretlerin tatmin edici olması avantajları ile pek çok genç, aşçı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerini tercih etmektedir. Biz de üniversitemizde, alanında uzman öğretim görevlilerimizle her zaman sizlerin yanındayız.

Gelin hep birlikte bu işi başaralım!

Öğr. Gör. Zeynep TÜRKMEN
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı
Aşçılık Program Başkanı