Grafik Tasarımı

Program Tanıtımı

Programın Amacı
Grafik Tasarımı Programının amacı, toplumun iletişim gereksinimlerini de göz önüne alarak; sektörün ihtiyaç duyduğu basılı ve interaktif ürünlerin tasarımını, tasarım ilkeleri doğrultusunda hazırlayıp üretilebilir hale getirmektir.
Programın Hedefi
Grafik Tasarımı Programı, profesyonel iş yaşantısı içinde kullanılabilir istihdam becerileri kazandırarak öğrencilerin iş yaşantısına uyumunu sağlamayı; tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla gündelik tasarım unsurlarını birleştirerek kullanılabilir ve kabul edilebilir ürünler ortaya konulmasını; öğrencilerin mevcut tasarım kabiliyetleri ile profesyonel yaşantının eşleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin profesyonelleşmesine olanak tanınmasını; sorumluluğunun farkında olunarak sosyal, ahlaki ve etik değerlerini olumlu yönde geliştirilmesini; grafik tasarım, reklamcılık ve iletişim tasarımları alanları ile ilişkili olarak daha ileri eğitim için öğrencileri hazırlanmasını; grafik tasarımın, basım-yayın teknolojileri, iletişim, reklamcılık ve pazarlama uyumunu sağlayarak mezun olan öğrencilerin piyasada etkinliğini arttırmayı hedeflemektedir.
Kariyer Olanakları
Grafik Tasarımı Programı mezunlarımız; reklam ajansları, şirketlerin reklam birimleri, multimedya ajanslar, gazeteler, dergiler, matbaalar, yayın şirketleri gibi birimlerde çalışabilmektedirler.
Yatay Geçiş Yapılabilecek Programlar
YGS-5 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilme hakları vardır.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilmektedirler:
  • Fotoğraf
  • Fotoğraf Video