Adalet

Yargıtay Başkanlığı'nda, 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Yargıtay Başkanlığı’nca yapılan ‘2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca başkanlık yaptı. Toplantıya yazılı ve görsel basının yanı sıra, yüksek yargı muhabirleri katıldı.

Toplantıda Yargıtay’ın 2022 yılı içerisinde yaptığı faaliyetler ve çeşitli hususlar konusunda medya mensupları bilgilendirildi. Yapılan bilgilendirmeye göre Yargıtay Başkanlığı 2022 yılı içerisinde 365 gün boyunca 2 bülten hazırladı, 103 haber metni yazdı. Ayrıca 7 içtihat formu, sempozyum, çalıştay ve çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi.
Yargıtay Başkanlığı’nın 2022 yılındaki önemli bir çalışması olarak Gerekçeli Karar Yazım Rehberi, kitap olarak basılıp yargı mensuplarına dağıtıldı. Gerekçeli Karar Yazım Rehberi’ne uygun karar şablonları, yargı mensuplarının rahat ulaşabilmesi için UYAP’a yüklendi. Ayrıca, Gerekçeli Karar Yazım Rehberi’nde yer alan uygulamaların anlatıldığı 10 farklı seminer düzenlendi. Bu seminerlere Yargıtay üyeleri ve personellerden toplam 2068 kişi katıldı.
Ayrıca 2022 yılı içerisinde, Yargıtay Kararları’na ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla Yargıtay Kararları Dergisi’nde bulunan kararlardan son beş yıl yayımlanmış olanlar etiketlendi. Yargıtay üyelerine yönelik olarak 26 ayrı kolaylaştırıcı eğitim gerçekleştirildi ve bu eğitimlere 151 kişi katıldı.
2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda değinilen bir diğer husus ise Yargıtay Başkanlığı’nın uluslararası ilişkileri. Verilen bilgiye göre, 2022 yılı içerisinde yurtdışından 14 farklı ülkeden 16 heyet Yargıtay Başkanlığı’nı ziyaret etti. Yurtiçi heyetlerle ilgili verilere göre ise, 31 farklı üniversiteden 1480 kişi, 2022 yılı içerisinde Yargıtay Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ayrıntılar için tıklayınız.