Adalet

Veri Koruma Günü Dolayısıyla Konferans Düzenlendi

28 Ocak 2023 tarihinde veri koruma gününün yıldönümü olması sebebiyle “108 Sayılı Sözleşme’nin 42. Yılında Türkiye’de Kişisel Verilerin Korunması” isimli konferans düzenlendi. 28 Ocak 1981 tarihinde imzaya açılan “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi tutulması Karşısında Bireylerin Korunmasına Dair Sözleşme”nin 42. yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde bir konferans düzenlendi. Konferans, üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

2006 yılında Avrupa Konseyi’nin kararı ile 28 Ocak günü Avrupa için Veri Koruma Günü olarak ilan edildi. Bu tarihten itibaren 28 Ocak günleri Avrupa Veri Koruma Günü olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye ise 2016 yılından bu yana 28 Ocak günlerini Veri Koruma Günü olarak kutlamaktadır. 28 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’deki protokol konuşması ile başlayan konferans, 14.30’da sona erdi. 2 oturum şeklinde düzenlenen konferansın Dijital Hafızadan Silinme Talebi: Unutulma Hakkı başlıklı 1. oturumuna Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kurul Üyesi Tamer Aksoy başkanlık yaptı. Oturumda Kişisel Verileri Koruma Kurumu Daire Başkanı Kumru Döne, Kişisel Verileri Koruma Uzmanı Özgü Karaca Bozkurt ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Küzeci sunum yaptı.

Gelişen Teknolojiler Işığında Mahremiyetin Korunması başlıklı 2. oturuma ise Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kurul Üyesi Şaban Baba başkanlık yaptı. Oturumda Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy, Kişisel Verileri Koruma Uzmanı Ahmet Said Altın ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy sunum yaptı.

Ayrıntılar için bkz: https://kvkk.gov.tr/Icerik/7528/28-Ocak-Veri-Koruma-Gunu