Yüksekokulu Müdürü'nün Mesajı

Sevgili Gençler,

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, 2008 yılında iş dünyasındaki gelişmelere uygun nitelikte, mesleki ve teknik alanda teorik ve uygulamalı eğitimler vererek sektörlere kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir vakıf meslek yüksekokuludur. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bünyesinde ikisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından akredite edilmiş 37 normal öğretim ve 18 ikinci öğretim olmak üzere toplam 57 aktif program bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda 200’e yakın öğretim elemanı ve 10 binden fazla mevcut öğrenci yer almakta olup; Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden 15 binin üzerinde nitelikli mezun vermiştir. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, gerek Türkiye’deki ve gerekse dünyadaki sayılı üniversitelerden biri olan İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ bünyesindeki en büyük ve öncü meslek yüksekokuludur.

Programlarımızda teorik derslerin yanında çağdaş gerekleri olan inovatif, modern laboratuvar ve atölyelerde uygulamalı dersler de yürütülmektedir. Aynı zamanda birçok dış paydaşımız olduğundan dolayı uygulamalı derslerimizin bir kısmı farklı kurum ve işletmelerde fiilen yapılabilmektedir. Program müfredatları geçmişten güç alan (Ahi Evran kültür ve anlayışıyla) Bologna sürecine uygun olarak hazırlanmış ve ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına göre, sektör paydaşlarımızla birlikte geleceğin ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenmektedir. Amacımız öğrencilerimize iş dünyası ve ilgili sektörlerin beklentilerini karşılayacak, AB'ye uyumlu nitelikte diplomalar vermek ve böylelikle öğrencilerimizin AB standartlarında akredite olmuş olarak mezun olmalarını sağlayacak eğitimler sunmaktır.

Eğitim dönemi içerisinde sektör paydaşlarımızla yaptığımız etkileşimler neticesinde ilgili paydaşlarımızdan aldığımız bildirimlere de istinaden; iş hayatına yeni atılan mezunlarımızın oryantasyon dönemini pekiştirmeyi ve mezun öğrencilerimizin sektöre uyum sürecini hızlandırmayı amaç edinmiş bir eğitim ve öğretim anlayışımız bulunmaktadır.

Değerli Gençler,

Gelecek GELİŞİM’den geçer, bizler İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu olarak akademik ve idari kadrolarımızla sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız. Sizleri de GELİŞİM ailesinin bir üyesi olarak aramızda görmek istiyoruz. Geleceğiniz dünya standartlarındaki İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu ile olsun.

Yüksekokulumuz, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ulaşımı kolay Avcılar Kampüsü içerisinde yer almakta olup; modern ve teknolojik altyapısı güçlü fiziki mekânlarda, sosyal ve kültürel atmosferi içerisinde eğitim-öğretim yapmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimize iş hayatında başarılar dilerim, aramıza yeni katılan öğrencilerimize “Hoş geldiniz!” diyorum.

Sevgi ve Saygılarımla...

Doç. Dr. Lokman KANTAR