İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr


 Siber Güvenlikte Su Saldırıları, Ağ Sızma Testi ve Sosyal Mühendislik Saldırısı Eğitim Etkinliği Gerçekleştirildi

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 13 Mart Cumartesi günü 14:00 – 16:00 saatleri arasında, Siber Güvenlikte Su Saldırıları, Uygulamalı Ağ Sızma Testi ve Sosyal Mühendislik Saldırısı Eğitimi etkinliği düzenlenmiştir.
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Tuğçe Yüksel’in Siber Güvenliğin önemi ve geleceği hakkındaki konuşması ile başlayan etkinlik, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aydın’ın Su Saldırıları sunumu ile devam etmiştir. Etkinliğin ikinci oturumunda, Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen öğrencilere Kali Linux ve Metasploitable-2 platformları üzerinde Uygulamalı Ağ Sızma Testi ve Sosyal Mühendislik Eğitimi vermiştir. Meet ortamından gerçekleştirilen etkinliğe, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri yoğun katılım sağlamıştır.

Etkinlik sonunda katılımcıların çeşitli soruları yanıtlanmıştır. Soruların ardından katılımcıların etkinliğin devamının düzenlenmesi talepleri ve temenniler ile etkinlik sonlanmıştır.





Siber Güvenlik

Haberler

Tüm Haberler