İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr


 İGÜ’LÜ ÖĞRENCİLER BEÇİN SANAT KAMPI’NA KATILDI.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri hocaları Öğr. Gör. Fulya BETEŞ önderliğinde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrencilerle birlikte Beçin Antik Kenti Sanat Kampı’na katıldı.
UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan, Menteşeoğulları Beyliğine de başkentlik yapan Beçin Kalesi’nde 9 günlük sanat kampı düzenlendi. 25 Haziran’da sona eren başvurular kapsamında aralarında İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerinin de bulunduğu 15 üniversite öğrencisi ve mezun için, Beçin Kalesi’nde Yaratıcı Fotoğraf Atölyesi ve Deneysel Baskı Resim Atölyesi yapıldı.

Beçin Kalesi Kazısı Başkanlığı tarafından yürütülen kamp kapsamında öğrenciler hem arkeoloji ve sanat tarihi konularında hem de yaratıcı fotoğraf teknikleri konusunda bilgi sahibi oldular. Öğrenciler elde ettikleri bu bilgileri arkeoloji kazı alanında yapılacak farklı fotoğraf tekniklerinin kullanıldığı çekimlerle uygulama şansı yakaladılar. Ayrıca atölyede üretilen çalışmalar daha sonra belirlenecek bir alanda sergilenecek. Yaratıcı Fotoğraf Atölyesi’nin yürütücülüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Öğretim Görevlisi Fulya Beteş ve Deneysel Baskı Resim Atölyesi yürütücülüğünü ise Tasarımcı/ Akademisyen Dr. Ertan Toy yaptı.

Beçin Sanat Kampı’nın sanat bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir PEKTAŞ, “Kampımızda Milas ve Beçin’deki tarihi yapıların sanatla ilişkisi ön plana çıkarıldı. Kampımıza katılan tüm öğrencileri burada ağırlamaktan sonsuz mutluluk duyduk. 9 gün sürecek kampta oluşturulan sanat eserlerinin sergilenmesi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaratıcı Fotoğraf Atölyesi Yürütücüsü Öğr. Gör. Fulya BETEŞ ise “Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Abdülkadir GAYRETLİ’nin ve Müdürümüz Prof. Dr. Kürşat YALÇINER’in sonsuz desteğiyle sosyal projelerle olduğu kadar bu tarz kültür- sanat projeleriyle de öğrencilerin ufkunu açarak topluma, sanata daha da duyarlı bireyler yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Beçin Sanat Kampı’nın öğrencilerimize mesleki deneyim ve entellektüel birikim kazandırmasının yanı sıra Türkiye’nin farklı bir çok üniversitesinden gelen öğrencilerle ortak eğitim alarak, farklı kurumlarda çalışan eğitmenlerle tanışmasının sosyal anlamda da öğrencilerimize çok şey kazandırdığını düşünüyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.


 2018 BEÇİN SANAT KAMPI



Haberler

Tüm Haberler