İGÜ Sivil Havacılık Eğitiminde Tanınan Üniversite

28.05.2018 Pzt 01:57

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Avrupa’dan akredite ettiği 40 bölümü ve 48 programı ile Türkiye’de en çok akredite edilmiş programa sahip üniversitesi olma unvanını elinde bulundururken bir başarıya daha imza attı.

Sivil Havacılık Akreditasyonu
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu yeni bir başarıya imza atarak, Tanınan Okul Statüsüne sahip oldu. İGMYO Uçak Teknolojisi Programı’nda uygulanan eğitimin; içerik, seviye ve süreye bağlı olarak SHT-66 Temel Bilgi Gerekliliklerini karşıladığı, okulun, teorik ve pratik eğitimi yaptıracak alt yapıya, öğretim görevlisi yeterliliğine ve uçak teknisyeni adayları için tanımlanmış TASK’ların yapılabileceği uçak atölyelerine ve donanıma sahip olduğu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce tescillenmiş ve okul izlemeye alınmıştır.
Artık Uçak Teknolojisi Programından mezun olan kişiler modül sınavlarından 75 ve üzeri not aldıklarında, A1 kategorisine uygun tüm modüllerden muaf olacak ve SHT-66 IR 66.A.30 maddesi kapsamında bakım deneyim süreleri 2 yıl olacaktır.