Uçuş Harekât Uzmanları İGÜ’ de yetişmeye devam edecek!

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetki belgesi yenilendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı’na verdiği “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetki belgesinin süresini uzattı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Uçuş Harekât Yöneticiliği” alanında eğitim verme yetkisi tanınan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, eğitimlerine hız kesmeden devam edebilecek.

Sektöre nitelikli havacılık öğrencileri yetiştiren İGMYO, ilk olarak 2018’de aldığı yetki belgesinin gerekliliklerini yerine getirerek, 2020 yılı içerisinde SHGM tarafından yapılan denetimlerden başarıyla geçti. İGMYO Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı bünyesindeki tecrübeli öğretim görevlileri ve sektörde aktif görev alan akademisyenleriyle havacılık alanında fark yaratıyor. Programın eğitim içeriği mesleki anlamda teori ve pratiğin birlikte yürütülmesini esas alırken, öğrencilere inisiyatif alma beceresini de kazandırıyor.

Onaylı Yetki Belgesi için tıklayınız.