İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr


 Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler Hakkında

Azami öğrenim süresini dolduran  (2016-2017 güz yarıyılı ve daha öncesi Üniversitemize kayıt yaptırmış olanlar) ve ek sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler için 2020-2021 güz yarıyılı sınav ve ders kaydı başvuruları 09.10.2020-14.10.2020 tarihleri arasında yapılacaktır. 14.10.2020 tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.
  1. Sınavına gireceğiniz veya ders kaydı yapmanız gereken ders/dersleri belirlemeniz gerekmektedir.
 
SINAV HAKKI VERİLEN VE SADECE SINAV BAŞVURUSU YAPILACAK DERSLER
 
  • Başarısız olduğu ve harf notu (FF- FD) olan teorik ders saati uygulama ders saatinden fazla olan güz dönemi dersleri (T>U).
 
DEVAM ZORUNLULUĞU OLAN VE DERS KAYDI YAPILACAK DERSLER
 
  • Başarısız olduğu derslerde teorik ders saati bulunmayan güz dönemi dersleri.
  • Uygulama ders saati teorik ders saatine eşit veya yüksek olan güz dönemi dersleri (T ≤ U)
  • Başarısız dersi bulunmayan ancak daha önce alınmış devam şartı sağlanmamış (D) veya hiç alınmamış (eksik) olan güz dönemi dersleri
EK SINAV / DERS HAKLARI
  • Ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl, derslerinin ek sınavlarına girme hakkı tanınır.
  • Ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, derslerinin ek sınavlarına girme hakkı tanınır.
  • Bir dersten başarısız olan öğrencilere, öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin ek sınavlarına girme hakkı tanınır.
  • Öğrencinin devam şartı sağlanmamış (D) veya hiç alınmamış (eksik) olan derslerini alabilmesi için başarısız olduğu derslerden başarılı olması gerekir.
Azami öğrenci sınav hakkına başvurduğu her ders için 2 sınav hakkına sahiptir. Öğrenci yaptığı başvuru ile bu sınavlardan ikisine de başvurmuş sayılır ve 1. Sınavdan başarısız olanların tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Bu sınavlar;
1. Sınav Hakkı; 18.01.2021-30.01.2021 tarihleri arasında;
2. Sınav Hakkı; 08.02.2021-13.02.2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Öğrenci ilgili programın müfredatında güz yarıyılında bulunan dersler için güz, bahar yarıyılında bulunan dersler için bahar yarıyılında ders kaydı ve sınav kaydı gerçekleştirilebilir. Ders kaydı yapan azami öğrencilerin derse devam koşulları ve dersten başarılı olma koşulları İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen hususlarca yürütülür.  Ders kaydı yapılan ders için yarıyıl içinde yapılan ara sınav, final ve bütünleme sınavlarına girilmelidir.
 
2. Sınavına gireceğiniz veya ders kaydı yapmanız gereken dersin/derslerin ödemesi yapılmış olmalıdır.
- İlgili dersin ödemesini gerçekleştirebilmeniz için hesap numaraları ve diğer bilgilere buradan erişebilirsiniz.
  1. Başvuru dilekçesi ve dekont gönderilmelidir.
Ekte sizinle paylaşılmış olan başvuru dilekçesini bilgisayar ortamında doldurup, ıslak imzalı bir şekilde tarayıp veya okunur bir şeklide resmini çekip, ödeme makbuzunuz ile birlikte eklere ekleyip .......@ogr.gelisim.edu.tr  uzantılı mail adresinizden (Öğrenci mail adresinin nasıl oluşturulacağı bilgisi için buradan başvurabilirsiniz, öğrenci mailinden gönderilmeyen başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.)   myo@gelisim.edu.tr adresine ‘Azami Süre Başvuru’ konusu ile göndermeniz gerekmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi için 0212 422 70 00 Dahili: 7112 no’lu telefonu arayabilir veya myo@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.
 

Azami Öğrenci Ders Başvuru Dilekçesi 

Azami Öğrenci Sınav Başvuru Dilekçesi