Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik

Çevirmen Bekir Diri ile söyleşi

Çevirmenlik Bölümü öğrencileri "Çeviri Araçları ve Yerelleştirme" konulu sunumu dinlemek üzere Çevirmen Bekir Diri ile bir araya geldi.

Çevirmen Bekir Diri, çeviri söyleşileri etkinliği kapsamında "Çeviri Araçları ve Yerelleştirme" konulu sunumu için İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik ile Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programları öğrenciyleriyle bir araya geldi.

Bekir Diri'nin bilgisayar destekli çeviri araçları tanıtımı ve türleri hakkında konuşmasıyla başlayan etkinlik, bilgisayar destekli çeviri araçlarının çeviri sürecine ve çevirmenlik mesleğine olan katkılarına ilişkin bilgiler ile devam etti. Ardından öğrencilere meslek hayatlarına yönelik tavsiyelerde bulunan Bekir Diri'nin sunumu öğrencilerin yönelttiği sorular ve plaket sunumuyla son buldu.