SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ(İNGİLİZCE)

Türkiye’deki potansiyel yabancı öğrencilerin tercih sebebi

03.07.2019 Çar 12:04

Yabancı öğrencilerin Türkiye’yi tercih etme sebebini açıklayan Abdulkadir Gayretli, “Türkiye’nin özellikle de İstanbul’un, dünyanın ekonomi merkezlerinden biri olması mezuniyetleri sonrasında uluslararası alanlarda çalışma ihtimallerinin bulunması öğrencilerin eğitim durağı olarak Türkiye’yi seçmelerine yardımcı oluyor” dedi.

Türkiye’deki potansiyel yabancı öğrencilerin tercih sebebi
Türkiye’de yükseköğretim alanında 182 ülkeden uluslararası öğrenci eğitim görüyor. Yabancı uyruklu öğrencide 4 yıl önceki 40 bin olan sayı 180 bini yakalamış durumda. Hedef olarak belirlenen 500 bini tutturmak için yükseköğretim kurumları tarafından da ciddi çalışmalar yürütülüyor.

Bu anlamda Türkiye’de son yıllarda uluslararası öğrenci sayısının artışına dikkat çeken İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, uluslararası öğrencilerin Türkiye’yi seçmesinin nedenlerini anlattı.

İki kıta arasında köprü konumunda bulunan Türkiye’nin fiziki olarak ulaşılabilir olmasına dikkat çeken Abdulkadir Gayretli, “Ancak bunun yanı sıra Asya ve Avrupa arasında kültürel bir bağ ve köprü görevi görmesi de onu tercih edilen bir ülke haline getiriyor” diye konuştu.