İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Senaryo Atölyesi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde; Radyo ve Televizyon Programcılığı öncülüğünde; 24 Şubat tarihinde senarist Koray YELTEKİN’in katılımıyla “Senaryo Atölyesi”düzenlendi.


Öncelikle senaryonun ne olduğu ardından da senaryonun evrelerinin ne olduğu ve nasıl geliştirildiğini anlatan YELTEKİN, öğrencilere alanla ilgili mesleki ve sektörel bilgiler aktardı. “İyi bir fikir her şeyin başı” diyen YELTEKİN, iyi bir senaryodan, iyi bir film de çıkabilir kötü bir filmde çıkabilir, âmâ kötü bir senaryodan, hiçbir zaman iyi bir film çıkmaz diyerek senaryonun önemine vurgu yaptı. Senaryonun öncelikle yaratıcılığa, güçlü kırılmalara, çok çalışma ve emeğe ihtiyacı olduğunu belirtirken, yazım aşamasında ise araştırma ilkesinin asla atlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Söyleşinin ardından öğrenciler, verilen bir mizanseni geliştirerek yaratıcı senaryo geliştirme atölye çalışmasına katıldılar.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Erdal ŞEN tarafından Koray YELTEKİN’e katılımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.