İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Fotoğraf ve Video Kulübü, Naim TANÇ ile Televizyon Programcılığı Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdi


Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki öğrencilerimiz ve danışman hocalarımızın desteği ile kurulan kulübümüz etkinliklerine devam etmektedir. Google Meet üzerinden yapılan ve Yapımcı, Yönetmen Naim TANÇ’ın konuk , etkinlik moderatörü Radyo ve Televizyon Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Ebru BEKTAŞ’ın katılımının olduğu söyleşimize; bölüm hocalarımız, bölüm öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz, bölüm dışından katılım gösteren öğrencilerimiz ve üniversite dışından gelen misafirlerimiz ile geniş bir katılım ile etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.


25 Nisan 2021 saat 15.00 ile 16.00 arası gerçekleştirilen online söyleşinin açılışını Kulüp Danışman Hocası Öğr. Gör. Ferit Arda ARICA yapmıştır. Kulüp Başkanı Radyo ve Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Nazlı ÖZDEMİR ise söyleşi konuğu olan Yapımcı, Yönetmen hakkında katılımcılara tanıtım konuşması yapmıştır. Konuğumuz hakkında kısa bir tanıtım videosu gösterdikten sonra sözü konuğumuza ve etkinlikte moderatör olan öğrencimiz Ebru BEKTAŞ’a bırakmıştır.

Yapımcı, Yönetmen iyi birer yönetmen olmak hakkında aynı zamanda yönetmenliğin zorluklarını, bu sektörde nasıl ivme yakaladığını ve kendisini nasıl geliştirdiğini, istihbarat müdürlüğüne geçiş sürecini, başarılı bir televizyoncu nasıl olunur hakkında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. Söyleşinin sonuna gelindiğinde Tanç, öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek yönetmenlik ve televizyon sektörü hakkında tavsiyeler vermiştir. Konuğumuz öğrencilere “Hiçbir zaman pes etmeyin ben bu iş için İstanbul’a geldiğimde sadece bir çantam vardı .”diyerek her işin başında zorlukların olacağını belirtmiştir.

Etkinliğimize konuk olmayı kabul edip bilgi ve deneyimlerini aktaran Naim TANÇ’a teşekkürlerimizi iletiriz. Gerekli iletişimi sağlayarak etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan aynı zamanda moderatör olan Ebru BEKTAŞ’a, diğer tüm hocalarımıza, Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Ferit Arda ARICA’ya, Kulüp Başkanı Nazlı ÖZDEMİR’e ve katılım sağlayan tüm herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.