İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Fotoğraf ve Video Kulübü kuruldu


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm öğrencileri tarafından, bölüm başkanı Öğr. Gör. Volkan Budak danışmanlığında, Kültür ve Spor Başkanlığı’nın desteğiyle Fotoğraf ve Video Kulübü kuruldu.


Öğrenci kulüpleri tanışma haftası 26-27-28 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Gelişim Üniversitesi Tower’da gerçekleştirildi. Yapılan öğrenci kulüpleri tanışma haftası yoğun ilgi ile karşılandı. Fotoğraf ve Video kulübü tanışma haftasında kulüp hakkında öğrencilere çeşitli bilgilendirilmeler yapıldı.

Yapılan etkinlik dahilinde kulübün temel amacının; öğrencilerin fotoğraf, sinema ve iletişim alanında genel kültür seviyelerini artırmak olduğu üzerinde duruldu. Bunun yanı sıra kulübün hedefleri arasında; farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya gelerek ortak projeler yapmalarına imkan sağlayıp üniversitede daha kaliteli vakit geçirmeleri için zemin hazırlaması yer alıyor.

Fotoğraf ve videoya ilgisi olan ya da hobi amaçlı çekim yapan öğrencilerin temel bilgi düzeyini atölye çalışmaları yaparak artırabilecekleri üzerinde duran kulüp üyeleri, kulübün öncelikli amaçları arasında öğrencilerin teorik bilgilerinin pratiğe dönüştürülmesi olduğunu, ayrıca alanında uzman kişiler ile etkinlikler düzenlenip öğrencilerin hem deneyim hem de motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığını belirtti. Kulüp etkinlikleri kapsamında teorik bilgiye sahip öğrenciler ile birlikte belirlenen konular üzerine fotoğraf ve video çekimleri yapılacağı ve bu etkinlikler kapsamında İstanbul’un tarihi semt ve mekanlarında çekim yapma imkanı bulacakları konusunda katılımcılar bilgilendirildi.