İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Edirne, Gelişim Öğrencilerinin Kadrajına Konu Oldu


Gelişim Üniversitesi, Edirne'ye Çekim Gezisi Gerçekleştirdi.


 
Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Osmanlı İmparatorluğu’nun eski başkenti Edirne’nin tarihini ve güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bularak şehri fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdiler.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık öğretim görevlileri ve  öğrencilerinin katılım gösterdiği çekim gezisine, Reklam Fotoğrafçısı Selçuk ÖZEKEN’dekonuk oldu.

" REKLAM FOTOĞRAFÇISI SELÇUK ÖZEKEN, GEZİ BOYUNCA ÖĞRENCİLERE ÇEKİMLER YAPTIRDI ”

Gerçekleştirilen çekim gezisinde öğrenciler, Edirne’nin tarihini, mimari dokusunu ve Mimar Sinan’ ın ölümsüz eserlerini yakından görerek gezi fotoğrafçılığını deneyimleme şansı yakaladılar. Gezi süresince üniversite öğretim görevlilerinin yanı sıra fotoğrafçı Selçuk ÖZEKEN tarafından da öğrencilere; Mimari Fotoğraf, Gezi Fotoğrafçılığı ve Portre Fotoğrafçılığı konularında uygulamalar yaptırıldı.
 
“BÜYÜK USTA ARA GÜLER’İN ÜNLÜ FOTOĞRAFINI ÇEKTİĞİ ESKİ CAMİDE ZİYARET EDİLDİ”

Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Harbi Müzesi’ ni içerisinde barındıran Kıyık Tabya’da başlayan çekim gezisi Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camisi’nde devam etti. Selimiye Camisi’nde, mimari fotoğraf çekimleri yapılmasının yanı sıra Türk Sanatı tasarım öğeleri ve motiflerine ilişkin röprodüksiyon çekimleri ile fotoğrafçılıkta etkili fon kullanım uygulamaları yapıldı. Sonrasında Ara Güler’in meşhur çalışmasına da konu olan Edirne Eski Cami ziyaret edildi. Öğrenciler,hat çalışmaları ile ünlü Eski Cami’ de,büyük usta Ara Güler’in fotoğrafını çekerken; mekanı nasıl kullanıp,çalışmasını ne şekilde kadrajlamayı tercih ettiğini, deneyip uygulayarak anlamaya çalıştılar.
 
“SANATIN ESKİ DÖNEMLERDEN İTİBAREN BİLİME HİZMET EDİP, İNSAN RUHUNA İYİ GELMESİNİN KANITI OLARAK ŞİFAHANE”

Selimiye Arastası ve Ali Paşa Çarşısı’nda da şehrin kendine özgü ruhunu yakalamayı amaçlayan çekimler yapıldıktan sonra Sultan II. Beyazıt Külliyesi ve Şifahane ziyaret edildi.Geçmişte Şifahane’de bulunan hastaların, müzikle tedavi edildiğini gören öğrenciler ile Ortaçağ gibi eski dönemlerde bile sanatın bilime hizmet edip, insan ruhuna olan gerekliliği üzerinde sohbet edildi. Kulüp gezisi; son durak olan Meriç Köprüsü ve Meriç Nehri’nde manzara ve portre fotoğrafı çekimleri yapıldıktan sonra sona erdi.