İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 Atlas Sineması Açıldı


İlk gala “Mimarların Piri Sinan” belgeseliyle yapıldı. Mimar Sinan’ın hayatı belgesel oldu. “Mimarların Piri Sinan” belgeselinin çekimleri 2018 yılında başlamıştı ve 3 yıl sürdü.


İstanbul Valiliği’nin öncülüğünde yapılan belgeselin galası, 9 Nisan Cuma saat 19’da Atlas Sineması’nda gerçekleşti. Restore edildikten sonra 26 Şubat’ta yeniden açılan Atlas sinemasındaki bu ilk gösterime TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile iş, sanat ve spor dünyasından konuklar katıldı.

Yerlikaya sadece İstanbul'a 335 eser kazandıran Koca Sinan gibi büyük bir mimarın kendinden sonraki nesillerden tek bir isteğinin  hayırla yâd edilmek olduğunu, kendilerinin de İstanbul Valiliği olarak, bu yıl Mimar Sinan'ı özel bir etkinlikle anmak istediklerini, çünkü başta İstanbul olmak üzere, üç kıtadaki birçok şehrin ve mimarlık dünyasının bu büyük ustaya gönül borcu bulunduğunu açıkladı.

Yönetmenliğini Mesut Gengeç’ in, genel koordinatörlüğünü Bülent Günal’ın, proje sorumluluğunu ise Yılmaz Aydın’ın üstlendiği belgeselde Mimar Sinan'ın çocukluğunu, gençliğini ve yaşlılık dönemini üç farklı oyuncu canlandırdı. Dökü - drama yöntemiyle çekilen 60 dakikalık belgeselde Mimar Sinan'ın hayatının bilinmeyen yönleri ve eserleri anlatılıyor.