İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Radyo ve Televizyon Programcılığı








 2018-2019 Bahar Dönemi Başladı


İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Program Başkanı Sn. Öğr. Gör. Oya TONG’un Dönem Açılış Mesajı



2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Bahar Dönemi’nin tüm öğrencilerimize ve akademik personelimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılarla dolu bir dönem dilerim.

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programının amacı; öğrencilere teorik derslerin yanında alana yönelik uygulamalı ders öğrenimi alarak çeşitli medya kuruluşlarında, sinema ve reklam sektöründe kameraman, fotoğrafçı, set asistanı, muhabir olarak çalışabilecek mesleki teknik eleman yetiştirmektir. Öğrencilerin; radyo televizyon programları konusunda gerekli kuramsal ve teknik bilginin yanında, radyo ve televizyon programcılığı süreçlerini yönetebilme, çeşitli programlar üretebilme ve yayınlayabilme bilgisini edindirerek mezun olmalarını sağlamaktır. Özellikle kitle iletişim araçları başta olmak üzere, sinema alanı da dâhil olarak ilgili alanlarda istihdama dönük kişilerin bilgi ve donanım sahibi olarak okullardan mezun olmalarını sağlamak ve ilgili alanlardaki kalite ve vizyonun daha üst düzeyde olması için katkı oluşturmaktır. Başta radyo ve televizyon olmak üzere farklı kitle iletişim araçlarının kullanımını bilen, radyo ve televizyon alanı ile ilgili karşılaştığı sorunları çözebilen, radyo ve televizyon programları üretebilen ekiplerin içinde sorumluluklarını yerine getirebilen bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemizin; özellikle laboratuvar, atölye, stüdyo ve teknik alt yapıya verdiği önem nedeniyle mevcut çekim ekipmanları mesleği mutfağında öğrenmeye olanak sunmaktadır. Temel kamera ve ışık ekipmanlarını deneyimleyerek öğrenebileceğiniz MYO stüdyosunun yanı sıra Sağlık Meslek Yüksekokulu binasında Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerinin kullanımına açık bulunan RTV stüdyosunda kamera önü, reji ve kurgu odalarında farklı alanlarda program çekimi tecrübesi elde edebilirsiniz.
 
Bu amaçlar doğrultusunda, üniversitemizin uygulamalı öğrenime dönük yüzünün yanında düşünsel ve teorik alt yapı geliştirmeye yönelik dersler; sanat galerileri ve müze gezileri, film festivallerine katılım, televizyon kanallarını ziyaretler ile pekiştirilmektedir. Ayrıca her dönem meslek yüksekokulumuzda sektörün önemli isimleri ile söyleşiler, fotoğraf sergileri, atölye çalışmalar ve film gösterimleri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 2018-2019 yılı bahar döneminin tüm öğrencilerimize ve akademik kadromuza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.
 
Sevgi ve Saygılarımla.


Öğr. Gör. Oya TONG
Radyo ve Telecizyon Programcılığı Programı
Program Başkanı