Moda Tasarımı

Moda Tasarımı Programı öğrencileri ile İstanbul Fashion Week

Geleceğin modasının tanıtıldığı 2019 ilkbahar-yaz trend seminerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencileri bir araya geldi.

Moda dünyasının heyecanla beklediği İstanbul Fashion Week, Zorlu Psm'de açılış defileleri ve moda seminerleri ile öğrencilerle buluştu. Türkiye'nin öncü moda tasarımcıları ve hazır giyim markalarını bir araya getiren etkinlikte WGSN Creative Storyteller’ı Amy Hendry’ nin sunumuyla “İlkbahar-Yaz 2019 Makro Trendler” semineri, öğrencilerin moda ve tekstil dünyasını yakından tanımaları ve sezonun trendlerine hakim olmaları açısından  beğeni topladı.

Tasarımcıların koleksiyonunu oluştururken esinlendikleri fikirler, temalar, koleksiyonlarında kullandıkları malzemeler, renkler, çizim ve dikim teknikleri vb. gibi bilgilerin aktarıldığı seminer, öğrencilerin eğitim boyunca öğrendiklerini pekiştirmeleri ve yaratıcılıklarını körükleyici fikirler edinmelerine imkan vermesi açısından yararlı bulundu.