İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Mekatronik








 Özkoç Hidrolik Makine’ye teknik gezi düzenlendi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Meslek Yüksekokulu (GMYO), Mekatronik Programı olarak Özkoç Hidrolik Makine Sanayi ve Tic. A.Ş.'ye teknik gezi düzenlendi.


Öğrencilerin teorik bilgilerini pratik ile harmanlamalarını sağlamak; kariyer hedefleri doğrultusunda kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri ve mesleki uygulamaları yerinde görebilecekleri teknik gezi düzenlenmiştir.

Firma ziyaret edilerek alanında tecrübeli ve yetkili kişilerden Firma Genel Müdürü Makina Mühendisi Cem Koçan, hidrolik sistemlerin çalışma prensipleri ve uygulama alanları hakkında teknik bilgi verdi. Ardından soru-cevap şeklinde geçen bilgilendirmede, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevaplar verildi. Gezi, Mekatronik Programı Öğr. Gör. İlker İnan, Firma Genel Müdürü Cem Koçan ve İhracat Departmanı Sorumlusu Murat Fettahoğlu eşliğinde gerçekleştirildi. Soru-cevap şeklinde geçen bilgilendirmenin ardından Firma Genel Müdürü Cem Koçan, öğrencilerin firmalarında yaz stajlarını yapabileceklerini söyledi.

Öğrenciler, gezinin düzenlenmesiyle birlikte, hidrolik sektöründe yıllardır faaliyet gösteren bir firmadaki üretim aşamalarını görme şansı yakaladı.