İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

İş Sağlığı ve Güvenliği








 Kırmızı Baretler, Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ndeydi


Geleceğin İş Güvenliği Uzmanları, Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eyüp Yılmaz'ın rehberliğinde sahada başlıca tehlikeleri ve alınan iş güvenliği önlemlerini dinledi ve sahayı gezdi.


Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve günde yaklaşık 400 bin m3 su arıtma kapasitesine sahip ve 2,5 milyonluk nüfusun atıksularını arıtan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 'ni ziyaret eden İstanbul Gelişim Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eyüp Yılmaz'dan sahadaki çalışanlara verilen temel iş güvenliği eğitimi, içeriği, iş güvenliği uygulamaları dinledi ve öğrencilerin sahayla ilgili soruları yanıtlandı. Başlıca tehlikelerden olan kimyasal gazların olduğu çalışma alanları gezildi ve çalışanların kullandıkları kişisel koruyucu donanımlar incelendi.

İş Güvenliği Uzmanı adayı olan öğrencilerimize çok tehlikeli sınıfta yer alan bir işyerinde aktif ve hakim bir iş güvenliği tedbirleri ile ilgili verimli bir saha gezisi olarak tamamlandı.