İnsan Kaynakları Yönetimi

Tarihçe

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu 2008 yılında 9 program ile eğitime başlamış ve Gelişim Üniversitesi’nin ana nüvesini oluşturan bir okul olmuştur. 10 yıllık süreç içerisinde büyümüş, gelişmiş, 21 bölüm, 37 program ve 4.708 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır. 37 programın 21’inde ikinci öğretim yapılmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde kadrolu olarak bulunan öğretim elemanlarının yanında sektörün önde gelen isimleri yarı zamanlı olarak istihdam edilerek öğrencilerin iş hayatına yönelik uygulama tecrübelerini öğrenmeleri konusunda imkan sağlanmaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi programı 2011 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Geçen 9 yılda kendini sürekli geliştirmiş ve büyümüştür.

İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programının amacı, günümüz dünyasında gerekli olan nitelikli insan kaynakları çalışanları ve yöneticilerini yetiştirmektir. Hızla değişen ve dönüşen yeni ekonomik koşullar, geleceğe dönük olarak, işletmelerde farklı özelliklere sahip insanlara ihtiyaç duyulmasını gerektirecektir. Teknolojiye yatkın, onu iyi kullanabilen, ileriyi görüp, ona göre davranan ve kendi geliştirerek, bu değişimlere uyum sağlayabilecek insanlara ihtiyaç artacaktır. İşletmelerin ihtiyaç duyduğu personeli belirleyip, planlaması, onları doğru olarak seçmesi, yetiştirip, geliştirmesi, ücretlerini belirlemesi, performansları değerlendirmesi, kariyerlerini yönetmesi, çalışanların sağlıklarını ve iş güvenliklerini koruması, insan kaynakları yönetimi bölümünün görevlerini oluşturmaktadır. Teknolojik gelişmelerin, ilerlemelerin çok hızlı olduğu günümüzde ve gelecekte, işletmelerin çalışanları onların en önemli rekabet gücünü/şansını oluşturacaktır. İnsan Kaynakları Yönetimi ön isans programı, işletmelerde bu görevleri yerine getirecek kişileri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencileri üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bulunan eğitim ve sosyal aktivite olanaklarından kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.