İnşaat Teknolojisi

Tarihçe

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde kadrolu olarak bulunan öğretim elemanlarının yanında sektörün önde gelen isimleri yarı zamanlı olarak istihdam edilerek öğrencilerin iş hayatına yönelik uygulama tecrübelerini öğrenmeleri konusunda imkan sağlanmaktadır.

İnşaat teknolojisi bölümü 2013 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Geçen 7 yılda kendini sürekli geliştirmiş ve büyümüştür.

İnşaat Teknolojisi Programının amacı; ofis ve saha uygulamaların da mimar ya da mühendislere yardımcı olabilecek gerek ofiste teknik projeler ile gerek saha da bu projelerin uygulanmasında aktif rol alabilecek veya beton laboratuvarlarında deneyler yapabilecek gerekli yetkinliklere sahip teknik personel (inşaat teknikeri) yetiştirmektir

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle yeni yerleşkesine taşınan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencilerin teorik olarak almış oldukları eğitimleri pratik olarakta uygulayabilmeleri adına yeni yerleşkesinde de İnşaat atölyelesi, çizim atölyesi ve bilgisayar laboratuvarı ile uygulama alanı imkanı sunmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencileri üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bulunan eğitim ve sosyal aktivite olanaklarından kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.