İnşaat Teknolojisi

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
PROJE VE UYGULAMA ÖDEVLERİ YAZIM KURALLARI

YAZIM KURALLARI

*Yazılan raporda rapor yazım kurallarına uymalı, düzenli bir rapor hazırlanmalıdır.

Rapor sisteme pdf formatında yüklenmelidir.

*Rapor yazımında kullanılan kaynaklar kaynakçada belirtilmelidir.

*Rapor başında rapor kapağı hazırlanmalı, öğrenci ve ödev hakkında tüm bilgileri içermelidir.

Yazı karakteri

Rapor “Microsoft Office” program seti içerisinde yer alan “Word” programında yazılmalı, tamamında yazı tipi “Times New Roman” olmalı, yazı büyüklüğü 11 punto olmalıdır. Ancak tablolar, şekiller ve formüller okunabilir olması şartıyla daha küçük punto (9 puntodan daha küçük olmamak koşuluyla) ile yazılabilir.

Başlıklar

Rapor başlığı: Kısa ve kapsayıcı olmalı, sayfanın üstünden 1 satır aşağıda olmak üzere 2. satırda yer almalı, 14 punto, her kelimenin ilk harfi büyük, koyu renkli ve sayfaya ortalı olacak şekilde yazılmalıdır.
Ana bölüm başlıkları: 1. Giriş olmak üzere numaralanmalı, ilk harfleri büyük, koyu renkli ve iki yana yaslanarak yazılmalıdır.
Alt bölüm başlıkları: 1.1. …………. şeklinde numaralanmalı, ilk harfleri büyük ve

iki yana yaslanarak yazılmalıdır.

“Kaynaklar” bölümüne bölüm numarası verilmemelidir.

Kaynaklar

Metin içinde kaynaklara atıf “Soyadı (Yıl)'a göre..., Soyadı (Yıl) tarafından .... vb”

sistematiğine göre yapılmalıdır. Okuyucunun dikkatini dağıtmamak için, kaynağın Türkçe veya yabancı olmasına bakılmaksızın iki yazarlı atıflarda “ve” (Soyadı1 ve Soyadı2 (YIL)'a göre..), ikiden fazla yazarlı atıflarda “ve ark.” (Soyadı1 ve ark. (Yıl)

tarafından....)  kullanılmalıdır.   Birden   çok   kaynağa   bir                        arada                   atıf          yapılması

durumunda kaynaklar birbirinden noktalı virgül ile ayrılmalı ve sıralama yıllara göre geçmişten günümüze doğru yapılmalıdır (Soyadı1, Yıl; Soyadı2, Yıl....).
Kaynaklar bölümünde ki gösteriminde ise “Soyadı, Adının baş harfi(A)., Yıl.” olarak bildirilmelidir.
İki ve daha fazla yazarlı kaynaklar “Soyadı1, A1., Soyadı2, A2., …….., Yıl.” olarak

kullanılmalıdır.

Kitap için;

Soyadı, A., Yıl. Kitabın Adı. Kurumu ve Basım Yeri, toplam sayfa sayısı s/pp. Editörlü kitapta kitabın bir bölümü için;
Soyadı, A., Yıl. “Kitabın İçinde Yer Alan Bölümün Adı, sayfa aralığı”. Kitabın Adı (Eds: Soyadı1, A1., Soyadı2, A2.). Kurumu ve Basım Yeri, toplam sayfa sayısı s/pp. Makale için;
Soyadı, A., Yıl. Makalenin Adı. Yayınlandığı derginin açık ve tam adı, Cilt (Sayı):, Sayfa aralığı.
Bildiri kitabında yer alan bildiri için;

Soyadı, A., Yıl. Bildirinin Adı. Kongre/Sempozyum Adı (Tarihi, Toplantının Yeri),

sayfa aralığı.

Tez için;

Soyadı, A., Yıl. Tezin Adı. Tez Çalışmasının Gerçekleştirildiği Kurumun Adı, (Basılmamış) Yüksek Lisans/Doktora Tezi, Yer, Sayfa sayısı. Elektronik kaynak için;
Soyadı, A., Yıl. Çalışmanın Adı.https://www......, Erişim: 12.05.2009.