İnşaat Teknolojisi

Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul: Atatürk Fen Lisesi

Türkiye’nin önde gelen okullarından bir tanesi olan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. Kendi elektriğini üreten, yağmur suyunu depolayıp kullanan ve 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı olan lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Türkiye’deki ikinci fen lisesi olarak 1982 yılında kurulan İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin binası depreme dayanıklı hale getirilmesi ve ihtiyaçları daha iyi karşılaması için 2018 yılının şubat ayında yıkıldı. Öğrenciler bir buçuk dönem Kadıköy Lisesi’nde eğitimlerine devam etti. Eylül 2019’da yeni binasıyla eğitim öğretime başlayan okul, Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan okullardan biri. Geçtiğimiz günlerde enerji ve çevre dostu mimari yapılara verilen LEED Platinum Sertifikası’nı almaya hak kazanan okul, kendi elektriğini üretiyor, yağmur suyunu biriktirip kullanıyor ve 9 büyüklüğünde depreme dayanabiliyor.