İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

İnşaat Teknolojisi








 “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü” ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Meslek Yüksekokulu (GMYO) İnşaat Teknolojisi Programı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında mesaj yayımladı.


Covid-19 salgının yaşamı derinden etkilediği bu süreçte; bağımsızlığımızı , vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve Türk milletinin kendi kaderini belirlediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda milletimizin istikbal mücadelesinde dönüm noktası, milli egemenliğimize dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı kutlu gündür.

23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan meclisimizin, tam bağımsızlık uğruna sarf ettiği azim ve kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü “ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklarımıza armağan etmiş ve aziz milletimizin bağımsızlığımız uğruna verdiği kutsal mücadeleyi nesilden nesile aktarılmasını sağlamıştır.

Bugün 100'üncü yılını gururla ve mutlulukla kutlamaya hazırlandığımız Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının haklı gururunu yaşarken, dünyamızın ve ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu günlerde, millet olarak birlik beraberlik anlayışı içinde birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu pandemi günlerinin üstesinden hep birlikte geleceğimizi unutmamalıyız.

İnşaat Teknolojisi Programı olarak bu duygu ve düşüncelerle birlikte bize bu güzel vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.