Grafik Tasarımı

Tarihçe

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu 2008 yılında 9 program ile eğitime başlamış ve Gelişim Üniversitesi’nin ana nüvesini oluşturan bir okul olmuştur. 10 yıllık süreç içerisinde büyümüş, gelişmiş, 21 bölüm, 37 program ve 4.708 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır.  37 programın 21’inde ikinci öğretim yapılmaktadır.

Grafik Tasarım Programı 2009-2010 güz döneminde Tasarım Bölümü altında ilk öğrencilerini almaya başlamıştır.
Grafik Tasarımı Programı deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile normal öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde kadrolu olarak bulunan öğretim elemanlarını, öğrencilerin iş hayatına yönelik uygulama tecrübelerini öğrenmeleri konusunda imkân sağlanmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı’nın amacı; toplumun iletişim gereksinimlerini de göz önüne alarak sektörün ihtiyaç duyduğu basılı ve interaktif ürünlerin tasarımını, tasarım ilkeleri doğrultusunda hazırlayarak üretilebilir hale getirmektir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle yeni yerleşkesine taşınan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencilerin teorik olarak almış oldukları eğitimleri pratik olarak ta uygulayabilmeleri adına yeni yerleşkesinde de çizim atölyesi ve bilgisayar laboratuvarı ile uygulama alanı imkanı sunmaktadır.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencileri üniversitemizin tüm yerleşkelerinde bulunan eğitim ve sosyal aktivite olanaklarından kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.