İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Grafik Tasarımı Programı, Telepati Reklam Ajansı Başkanı Kerem Yeğin ile Söyleşi Gerçekleştirdi


İstanbul Gelişim Üniversitesi MYO Tasarım bölüm başkanı, Grafik Tasarımı Programı başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın moderatörlüğünde, Telepati Reklam Ajansı Başkanı Kerem Yeğin ile “Gelişen Teknolojide Tasarımın Önemi” konulu söyleşi gerçekleştirdi.


Telepati Reklam Ajansı Başkanı Kerem Yeğin’in konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleşen “Gelişen Teknolojide Tasarımın Önemi” konulu söyleşiye Grafik Tasarımı Programı hocaları ve öğrencileri katılım sağladı. Söyleşi 06.04.2021 tarihinde saat 15:00 da Google Meet üzerinden yapıldı.

Online olarak düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay gerçekleştirdi. Gerçekleşen söyleşide katılımcılarla mesleki deneyimlerini paylaşan Kerem Yeğin, geçmişte geleneksel yöntemler ile yapılan logo ve ilan tasarımı çalışmalarında karşılaşılan zorlukları anlatarak günümüzde gelişen teknolojinin tasarım açısından önemi üzerine vurguda bulundu.
Yeğin, dijital reklam ile ilgili yapılan çalışmalarının oluşum aşamalarının nasıl olduğu üzerine bilgiler vermesinin ardından tasarım programlarını öğrenmenin gerekliliklerinin altını çizerek katılımcılara, bilgisayar destekli tasarım programlarına hakim olmaları konusunda
tavsiyelerde bulundu.
 
Söyleşinin sonuna gelindiğinde Yeğin, öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek grafik tasarımı ve sektör hakkında tavsiyelerde bulundu. Bunun yanı sıra; öğrencilere sektöre erken atılmanın faydalarından bahsederek, iş olanaklarının ve yaşanılacak olası sorunların, bu
sorunların çözümlerinin neler olabileceği ile ilgili bilgilendirmeler yaptı.