Elektronik Teknolojisi

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na Başvurular Başladı

OİB, düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması ile sektördeki katma değerli ürün ve teknolojilerin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana organize ettiği yarışmaya başvurular başlamış olup 3 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek. Bu yıl “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” teması ile yapılan yarışmaya öğrencilerin yoğun katılımı bekleniyor. Birinciye 140 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin ve beşinciye 60 bin lira olmak üzere toplam 500 bin lira ödül yenilikçi proje sahiplerine 18 Ekim tarihinde çevrim içi olarak verilecek. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik Türkiye'nin Ar-Ge, yenilik ve tasarım merkezi olma vizyonunu net bir şekilde yansıttığını vurgulayarak adaylara başarılar diledi.