Dış Ticaret

Eşitsiz salgın başlıklı toplantımızı gerçekleştirdik

Salgın sürecinin Türk ekonomisine etkisi ve gelir düzeyi düşük yurttaşlar üzerinde yarattığı olumsuz koşullar Öğretim Görevlisi Esat Daşdemir tarafından değerlendirildi.

“Eşitsiz Salgın” başlıklı toplantımız İstanbul Gelişim Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Halil Yaşar, Program Başkanı Öğr. Gör. Burcu Demir, bölümümüzde ders veren akademik personelimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile çevrimiçi olarak 2 Haziran 2020 Salı günü gerçekleştirildi.

Salgın sürecinde TÜİK tarafından yayınlanan veri ve raporların yorumlandığı toplantımızda salgın sürecinde yaşanan fiyat artışları, kapasite kullanım oranlarının düşmesi, üretimde yaşanan daralmanın dezavantajlı gruplara etkisi yorumlandı. Toplantı sonunda Türkiye ile dünya ekonomileri karşılaştırıldı ve Türk Ekonomisinin gelecek performansı ile ilgili yorumlara yer verildi.