İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr

Deniz ve Liman İşletmeciliği








 Mardaş Limanı İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrencilerini Ağırladı


Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Mardaş Limanı’nda hayallerindeki mesleği yakından tanıma imkanı buldu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Denizcilik Kulübü tarafından MARDAŞ LİMAN İŞL. A.Ş.'ne gezi düzenlendi. Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğr. Görevlileri Levent BAKIR, İrşad BAYIRHAN ve Tuğçe YILMAZ organizasyonunda yapılan etkinliğe, Denizcilik Kulübü üyeleri, Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Lojistik programları öğrencileri katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen Teknik Gezi ile öğrenciler derslerdeki teorik bilgilerin sahadaki işleyişini görerek, mesleki olarak gelecekteki çalışma alanlarından birinin havasını soluması amaçlandı. Ayrıca organizasyonda, öğrencilerin mesleki yeterlilikleri için Liman Operasyonları hakkında gerekli olan bilgileri alarak, uygulama alanlarında gözlem yapması sağlandı.

“GÜN BOYU İŞLEYİŞ SÜRECİ TANITIMI YAPILDI”

Gün boyunca işletme içerisinde işleyiş sürecini takip eden öğrenciler, Liman Operasyon Yöneticisi Selçuk Benni tarafından yapılan sunum ile işletme hakkında bilgi edindiler. Gezide liman operasyonlarında iskele ve saha uygulamalarına da yer veren Gelişim Üniversitesi ekibi, Liman Operasyon Şefi Yusuf ÇETİN, Konteyner Saha Operasyon Şefi Ali ZAMAN’dan konu hakkında bilgi alınması sağlandı. Bilgi aktarımı sürecinde uygulamaların da devam etmesi, öğrencilerin teoriye bağlı kalmadan uygulamaları görmesine katkıda bulundu.

Öğrenciler yapılan gezi sonrasında yetkililere sorularını yönlendirmeyi ihmal etmedi. Etkinlikte öğrenciler, merak ettiklerini soru sorarak öğrenme şansı yakaladı.